معرفی شغل آشپز حرفه ای

شغل آشپز حرفه ای در رستوران ها، رستوران هتل ها، کشتی های تفریحی، نیروهای مسلح و در شرکت های پیمانکاری پذیرایی دیده می شود.

رستوران، گردشگری و هتل داری,

معرفی شغل آشپز حرفه ای

شغل آشپز حرفه ای در رستوران ها، رستوران هتل ها، کشتی های تفریحی، نیروهای مسلح و در شرکت های پیمانکاری پذیرایی دیده می شود. مسئولیتها و عناوین شغلی بسته به نقش خاص، نوع آشپزی و ماهیت محل کار متفاوت است.

با توجه به زمان و فشار مورد نیاز شغل، برای یادگیری، پیشرفت و موفقیت خود به سطحی از تعهد شخصی و شغلی نیاز خواهد داشت. عناوین شغل آشپز حرفه ای می تواند عناوین آشپز خردسالان، آشپز مهمانی، سرآشپز و ... داشته باشد.

شغل آشپز حرفه ای

مسئولیت های شغل آشپز حرفه ای

به عنوان یک آشپز حرفه ای، باید موارد زیر را در نظر بگیرید:

  • تسلط به انواع مواد غذایی، مواد خام اولیه و دانستن خصوصیات هر ماده غذایی مثل طعم، رایحه و رنگ
  • صاحبان شغل آشپز حرفه ای باید نحوه استفاده از ادویهجات مختلف بدانند و با خواص آنها آشنا باشند.
  • کاربرد درست مواد اولیه
  • پخت غذاهای مختلف، انواع دسرها، سوپهای متنوع کشورهای مختلف، کبابها، انواع نان، پیش غذاهای مختلف، پلوها
  • آمادهسازی مواد اولیه مانند خرد کردن، پوست گرفتن و شستشوی آنها
  • پختن انواع غذاها
  • تسلط بر چگونگی سرو غذا و نحوه چیدمان میز
  • مهارت مربوط به تزئین غذا بگونه ای که هم بشقاب غذا و هم میز از زیبایی بی نظیری برخوردار باشد، علاوه براین باید نکات بهداشتی و سالم بودن غذا هم درنظر گرفته شود.
  • صاحبان شغل آشپز حرفه ای با اصول پخت و پز مانند مهارتهای کار با چاقوی آشپزخانه کنار بیایند و مدیریت صحیح مواد را بیاموزند.
  • کار در بخشهای مختلف آشپزخانه و کمک و همراهی آشپزهای دیگر
  • برعهده گرفتن مسئولیت تهیه غذا و پخت و پز و همچنین کسب اطلاعات لازم در مورد اندازه های مورد نیاز هر غذا

درآمد صاحبان شغل آشپز حرفه ای

حقوق و دستمزد بسته به نوع و محل کار به طور قابل توجهی متفاوت است. به عنوان مثال، یک آشپز در یک رستورانی که در یکی از مناطق خوب شهر قرار گرفته کار می کند، در مقایسه با آشپزی که در رستوران های پایین شهر کار می کند، درآمد بیشتری خواهد داشت. به همین ترتیب، یک آشپز در یک رستوران فست فود به احتمال زیاد دستمزد کمتری نسبت به یک آشپز رستوران غذاهای سنتی خواهد داشت. همچنین در بعضی از مکانهای پذیرایی، مانند آشپزخانه های کوچکتر، ممکن است از شما به عنوان یک آشپز عمومی استفاده شود.

شغل آشپز حرفه ای

ساعات کاری شغل آشپز حرفه ای

ساعتهای کاری صاحبان شغل آشپز حرفه ای بسته به نقش و شرایطی که در آن کار می کنند، بسیار متفاوت است. بسته به ماهیت شغل ممکن است مجبور شوند شبها یا آخر هفته یا تعطیلات رسمی کار کنند. باید گفت در صنعت رستوران، انجام کار تمام وقت معمول است. بعضی از آشپزها یک هفته کاری استاندارد 40 ساعته دارند.

برخی دیگر دستورالعمل زمان کار را درنظر می گیرند، این بدان معنی است که حداکثر قرارداد کار برای شما 48 ساعت در هفته است. البته می توان با انجام اضافه کاری درآمد بیشتری هم داشته باشید. کار معمول 48 تا 60 ساعت در هفته برای برخی از آشپزها امری عادی است.

 

چه انتظاری باید از صاحبان شغل آشپز حرفه ای داشت؟

  • رعایت بهداشت و ایمنی بسیار مهم است، بنابراین پوشیدن کلاه و پیش بند استاندارد ضروری است.
  • ممکن است ساعتهای طولانی کار کنید، مدت طولانی روی پاهای خود باشید و مجبور باشید در محیط مرطوب که به انجام کارها با سرعت بالایی هم نیاز دارد، کار کنید که این خود با دشواری هایی همراه خواهد بود.
  • صاحبان شغل آشپز حرفه ای باید بتوانند به تعادل کار و زندگی دست پیدا کنند که این نیز تا حدودی دشوار خواهد بود. با این حال، عضویت در یک تیم موفق که غذای عالی تهیه می کند، می تواند بسیار ارزشمند باشد.
  • ممکن است فرصت سفر و یادگیری غذاهای مختلف را داشته باشید؛ این تنوع و فرصت یادگیری رشد و پیشرفت را فراهم می کند.

شغل آشپز حرفه ای

صلاحیت های لازم برای شغل آشپز حرفه ای

برای آشپز حرفه ای شدن نیاز به مدرک ندارید. با این حال، مدارک مرتبط با هنرهای آشپزی یا آشپزی حرفه ای به شما کمک می کند دانش و مهارت های پایه را کسب کنید. هرچند در شغل آشپز حرفه ای تجربه اهمیت زیادی دارد، اما آشپزی نوعی تخصص و نیازمند کسب دانش لازم است.

در سال دوم دبیرستان می‌توان وارد رشته آشپزی مدارس کاردانش شد و ادامه تحصیل داد. در دانشگاه علمی و کاربردی نیز می توان در مقطع کارشناسی رشته آشپزی و یا رشته مدیریت هتلداری دانشگاههای دیگر به تحصیل پرداخت.

همچنین با شرکت در دوره های آشپزی آموزشگاههای فنی و حرفه ای، می توان مدارک معتبر دریافت کرد. مدارک سازمان فنی و حرفه ای ایران اعتبار بین المللی داشته و در کشورهای بسیاری مورد پذیرش است.

مهارت های لازم برای شغل آشپز حرفه ای

شما به عنوان آشپز حرفه ای باید مهارت های زیر را داشته باشید:

  • علاقه به آشپزی
  • مهارت های فنی و تکنیک های آشپزی - از جمله دانستن نحوه پخت، ذخیره و سرو غذا
  • خود انگیزشی
  • داشتن یک نگرش انعطاف پذیر
  • تمایل به کار تیمی و مهارت های ارتباطی
  • تمایل به یادگیری و استفاده از دستورالعمل ها
  • مهارت های سازمانی و توانایی تفویض اختیار
  • توجه به جزئیات برای اطمینان از استانداردهای سازگار و سطح بالا
  • تعهد و وفاداری
  • داشتن رویکردی سخت کوش و آرام
  • توانایی کار بدون نظارت
  • برخورداری از مهارت های زبانی نیز به خصوص انگلیسی

شغل آشپز حرفه ای

برخورداری از علاقه بسیار و روحیه بالا

صاحبان شغل آشپز حرفه ای باید علاقه به انجام کار آشپزی داشته باشند. البته علاقه و سختکوشی در هر کاری شما را به موفقیت می رساند.

پخت غذا، انتخاب درست مواد اولیه، طراحی مناسب و جذاب منوی غذا، همگی باید با عشق و علاقه انجام شود. روحیه همکاری و کار تیمی و توانایی مدیریت آشپزخانه و پرسنل و تهیه غذاهای خوشمزه و با کیفیت و همچنین مقرون به صرفه و از همه مهم تر جلب رضایت مشتری و رسیدن له درآمدهای بسیار زیاد از ویژگی های صاحبان شغل آشپز حرفه ای است.

 از خصوصیات مهم در این حرفه دقیق بودن و برخورداری از قدرت تمرکز بالاست. آشپز باید همه چیز را کنترل کند و به همه امور رستوران و یا آشپزخانه اهمیت بدهد. دسترسی به اطلاعات کافی و دقیق از فعالیت ها و روند کارها به او کمک می کند تا تصمیم های بهتری بگیرد و وظایف  مسئولیت های خود را به درستی انجام دهد.

 

تجربه کاری شغل آشپز حرفه ای

یافتن کار روزمره، نیمه وقت یا فقط آخر هفته ها به عنوان آشپز در یک رستوران می تواند کار ساده ای باشد. اگرچه ممکن است بتوانید در نقشی مشابه در جای دیگری تا حدودی درآمد بیشتری کسب کنید، اما کار در یک آشپزخانه معتبر، مقدماتی در زمینه اصول اولیه برای شما فراهم می کند و شما را به داشتن عادت های مناسب در کار سوق می دهد، که سرمایه گذاری خوبی برای آینده شما خواهد بود. با توجه به ماهیت شغل، کسب تجربه عملی در محل کار اتفاق می افتد.

ممکن است پیشرفت در حرفه خود به عنوان یک آشپز بدون هیچ آموزشی چالش برانگیز باشد. برخی از صاحبان شغل آشپز حرفه ای به نوعی دوره های کارآموزی را گذرانده اند. کارآموزی غالباً به سمت دائمی منجر می شود.

شغل آشپز حرفه ای

توسعه حرفه ای شغل آشپز حرفه ای

فرصت های آموزشی بسته به محل کار متفاوت خواهد بود. یک رستوران بزرگ زنجیره ای یا یک آشپزخانه خیلی بزرگ می تواند با برگزاری دوره های آموزشی، تغییرات اساسی در نحوه عملکرد و دانش آشپزان بوجود آورد. این  درحالی است که رستوران های مستقل و یا قست فودی ها به احتمال زیاد آموزش های محل کار را به صورت غیررسمی تر ارائه می دهند. زمینه های اصلی آموزش در راستای رسیدن به شغل آشپز حرفه ای عبارتند از:

  • بهداشت مواد غذایی و بهداشت و ایمنی محیط کار
  • جابجایی و ذخیره مواد
  • سیاست ها و رویه های کاری

به عنوان یک کارآموز، معمولاً در بخشهای مختلف آشپزخانه تجربه کسب خواهید کرد. در این موقعیت کسی بصورت اختصاصی به شما کمک می کند. در رستوران، این فرد احتمالاً آشپز مهمانی ها یا کسی شبیه به آن خواهد بود.

شغل آشپز حرفه ای و آگاهی از تجهیزات و نیازهای یک رستوران

در این شغل شما باید اطلاعات لازم در مورد تجهیزات یک رستوران را بشناسید و به مدیریت رستوران مشاوره های تخصصی بدهید. ارائه اطلاعات درست به خرید ماشین آلات و تجهیزات متناسب و مقرون به صرفه منجر می شود.

 صاحبان شغل آشپز حرفه ای  باید به عنوان یک راهنما در رستوران و مجموعه آشپزخانه عمل کنند و در حل مشکلات به صاحب رستوران کمک کنند و در جهت افزایش کیفیت رستوران تلاش کنند. رعایت اصول بهداشتی و جلوگیری از اسراف و هدر رفتن مواد غذایی از دیگر ویژگی هایی است که باید یک آشپز حرفه ای داشته باشد.

 

چشم انداز کاری شغل آشپز حرفه ای

با توجه به گستردگی آشپزی ها در این حرفه، معمولا صاحبان شغل آشپز حرفه ای در طول زندگی حرفه ای خود با کار در آشپزخانه های مختلف این کار را می آموزند. بعد از مدتی ممکن است تصمیم بگیرند که نقش فعلی خود را برای یک چالش جدید در همان آشپزخانه یا موقعیتی مشابه در یک محیط دیگر رها کنند.

بسته به فرصت شغلی موجود برای شما و اهدافی که دارید، ممکن است برای دسترسی به فرصتی که دنبال آن هستید، نیاز به سفر یا حتی تغییر مکان داشته باشید.

با مطالعه بیشتر در دانشگاه، مانند اخذ یک مدرک کارشناسی یا کارشناسی ارشد، می توانید یک متخصص تغذیه یا رژیم درمانی شوید. گزینه دیگر این است که به عنوان یک معلم فناوری غذا / آشپزی یا بازرس، و یا یک ارائه دهنده دوره های آموزشی کار کنید.

صاحبان شغل آشپز حرفه ای به دلیل برخورداری از تجربه و دانش قابل توجه در زمینه غذا، مهارت های رهبری و بودجه بندی، می توانید به یک سرآشپز اجرایی تبدیل شوید، اما این کار به زمان و تعهد نیاز دارد. با تجربه و شناخت قابل توجه، شما می توانید یک آشپز خصوصی شوید که در عروسی ها و دیگر رویدادها غذا تهیه می کند.

سایر چشم اندازهای شغلی عبارتند از:

  • مدیر آشپزی
  • مدیر کل یا مدیر رستوران
  • تولید غذا یا محصول
  • مدیر غذا و نوشیدنی ها
  • مدیر پذیرایی
  • وبلاگ نویس و نویسنده غذا
  • صاحب رستوران.

برای موفقیت در این موقعیت ها به مهارت های سازمانی، خودانگیزشی و عزم راسخ عالی نیاز دارید.

شغل آشپز حرفه ای

تیم مهرگان ورک در جمع آوری و انتشار مطالب مربوط به شغل آشپز حرفه ای نهایت تلاش خود را کرده تا اطلاعات مفید و مناسبی را برای شما عزیزان فراهم کند. شما عزیزان می توانید به راحتی و در مدت زمان کوتاهی این مطلب را مطالعه کنید. در صورت داشتن هرگونه سوال می توانید با کارشناسان این تیم تماس گرفته و پاسخ های مناسب دریافت کنید.

نظرات :
نظر خود را بیان کنید :
مشاغل مرتبط :

دیگر مشاغل این گروه :

معرفی شغل پذیرش هتل
معرفی شغل پذیرش هتل
او فردی است که با انواع واحدهای اقامتی اعم از هتل ها و متل ها آشنایی داشته و مهارت خوبی در جلب میهمانان و پذیرش آنها دارد.
معرفی شغل آشپز
معرفی شغل آشپز
او با استفاده از روش های مختلف آشپزی، غذاها را آماده می کند و معمولا گروهی از آشپزها زیر نظر سرآشپز کار خود را انجام می دهند.
معرفی شغل راهنمای گردشگری
معرفی شغل راهنمای گردشگری
او باید حافظه خوبی در بیادسپاری اطلاعات تاریخی، رویدادها، حقایق، اعداد و ارقام و توان مدیریت و سازماندهی مناسب داشته باشد.
معرفی شغل مدیر هتل
معرفی شغل مدیر هتل
او فردی است که با اصول مدیریتی و مهارت های هتلداری از جمله راه های مدیریت کارکنان، نحوه برقراری ارتباط با مشتریان و اصول مهمانداری آشنا می باشد.