شغل صداپیشگی و نریشن هنر اجرای صداگذاری برای نمایش شخصیتی جهت ارائه به مخاطب است. به مجریان یا بازیگران صداگذار، صداپیشه گفته می شود.
نمونه هایی از کارهای صوتی افراد در شغل صداپیشگی و نریشن شامل شخصیت های انیمیشن، خارج از صحنه و نمایش بدون دیده شدن در کارهای مختلف مانند فیلم های بلند، دوبله فیلم های خارجی، نمایش های تلویزیونی، بازی های ویدیویی، کارتون، مستند، تبلیغات تجاری، کتابهای صوتی، درام ها و کمدی های رادیویی، تئاتر، نمایش عروسکی و بازی های صوتی است.
صداپیشگی و نریشن در صداهای از پیش ضبط شده و خودکار در مناطقی مانند مغازه ها، آسانسورها، اتاق انتظار و وسایل حمل و نقل عمومی است نیز شنیده می شوند.
صداپیشه به کسی گفته می شود که لحن و صدای رسا و زیبایی دارد و با رعایت اصول فن بیان پیام را به مخاطب می رساند. افراد در شغل صداپیشگی و نریشن، باید به خواندن انواع مختلف نثر و شعر تسلط داشته باشد و به گویش های مختلف آشنا باشد.
تاکنون متوجه شده اید که صداپیشگی در بسیاری از ژانرها کاربرد دارد. هنرمندان صداپیشه بسته به حیطه تخصصشان شغل های مختلف را انتخاب می کنند.
دامنه کار در شغل صداپیشگی و نریشن بسیار متنوع است:
صدا برای شخصیت های متحرک توسط صداپیشگان ارائه می شود. برای تولیدات زنده، صداپیشگی معمولاً شامل خواندن قسمت هایی از برنامه های رایانه ای، پخش کننده های رادیویی یا شخصیت های دیگری است که هرگز روی صحنه نمایش ظاهر نمی شوند.
تولیدکنندگان و آژانس ها اغلب به دنبال سبک های متفاوت صدا هستند، مانند صداهای پررونق برای تولیدات چشمگیرتر یا صدای زیبا و با صدای جوان برای بازارهای مرسوم. برخی از صداها طبیعی و روزمره به نظر می رسند. همه این صداها به شرط استفاده صحیح، جای خود را در جهان صداگذاری دارند.
در زمینه صداپیشگی، نریشن استفاده از تفسیر گفتاری برای انتقال داستانی به مخاطب است. نریشن یا همان راوی یک شخصیت است که سازنده داستان برای رساندن اطلاعات پیرامون طرح به مخاطب ارائه می دهد. صداپیشه ای که نقش راوی را در شغل صداپیشگی و نریشن بازی می کند، وظیفه اجرای خطوط فیلمنامه ای که به آنها اختصاص داده شده است، را دارد. در روایت های ادبی سنتی (مانند رمان، داستان کوتاه و خاطرات) نریشن یک عنصر داستانی مورد نیاز است. در انواع دیگر، روایت (عمدتاً غیر ادبی) (مانند نمایشنامه، نمایش تلویزیونی، بازی های ویدیویی و فیلم) نریشن اختیاری است.
یکی از رایج ترین موارد استفاده در صداگذاری، تبلیغات تجاری است. صداپیشه برای بیان پیام مرتبط با تبلیغ استخدام می شود. کاربرد تجاری صدا ژانرهای مختلفی دارد. بازاریابان و تبلیغ کنندگان از صداگذاری در رادیو، تلویزیون، تبلیغات آنلاین و موارد دیگر استفاده می کنند.
صداگذاری مورد استفاده در آگهی های تجاری نیز تنها منطقه صداپیشگی است که در آن از تنفس کم استفاده می شود. این به معنای حذف مصنوعی تنفس از صدای ضبط شده است، که برای جلوگیری از حواس پرتی مخاطب به هر طریقی از پیام تجاری انجام می شود.
دوبله، ترجمه صدا از طریق صدا است که در آن صداپیشه ها یک فیلم یا سریال تلویزیونی به زبان خارجی را تغییر می دهند. دوبله، میکس یا ضبط مجدد، فرایندی پس از تولید است که در ساخت فیلم و تولید ویدئو مورد استفاده قرار می گیرد که در آن ضبط های اضافی یا تکمیلی با لب همگام سازی می شوند و با صدای تولید اصلی مخلوط می شوند تا صدای نهایی ساخته شود.
ترجمه صدای بیش از یک نفر در شغل صداپیشگی و نریشن، یک روش ترجمه سمعی و بصری است، که در آن، بر خلاف دوبله، صدای بازیگران بر روی صدای اصلی که در پس زمینه شنیده می شود، ضبط می شود. این روش ترجمه اغلب در مستندها و گزارش های خبری برای ترجمه کلمات مصاحبه شوندگان به زبان خارجی استفاده می شود.
جایگزینی گفتگوی خودکار (ADR) فرآیند ضبط مجدد گفتگو توسط بازیگر اصلی پس از مراحل فیلمبرداری برای بهبود کیفیت صدا یا انعکاس تغییرات گفتگو است که به عنوان "حلقه" یا "جلسه حلقه" نیز شناخته می شود.
جایگزینی گفتگوی خودکار در شغل صداپیشگی و نریشن، همچنین برای تغییر خطوط اصلی ضبط شده روی مجموعه برای شفاف سازی، بهبود یا زمان بندی یا جایگزینی عملکرد صوتی برجسته استفاده می شود.
از صداپیشگان همچنین برای ضبط قطعات جداگانه نمونه ای که توسط رایانه در یک اعلامیه خودکار پخش می شود، استفاده می شود. در ساده ترین حالت، هر ضبط متشکل از یک عبارت کوتاه است که در صورت لزوم پخش می شود. اطلاعیه های خودکار همچنین می توانند شامل پیام های موجود در سیستم های تلفنی و اطلاعیه های خاص مکان در جاذبه های گردشگری باشند.
برخی از مردم تصور می کنند که صداپیشگی صرفاً حرف زدن است. این به نوعی، درست است، اما موارد بسیار بیشتری در آن وجود دارد! وقتی به عنوان صداپیشگی شروع می کنید، باید به یاد داشته باشید که صدای شما ابزاری است که به شما در رسیدن به هدف نویسنده فیلمنامه کمک می کند، خواه صداگذاری یک شخصیت در یک فیلم انیمیشن خواه خواندن برای فیلم نامه یا تلفن شرکت یا خواندن کتاب صوتی باشد.
موفقیت در هر شغلی کاملا بستگی به شرایط و توانمندیهای فرد دارد. عوامل مختلفی در موفقیت شغل صداپیشگی و نریشن تاثیر دارد. اگر توانایی لازم را داشته، آموزشهای مناسب را دیده و به اندازه کافی تمرین کرده باشید شما در شغل صداپیشگی به موفقیت می رسید. تا به صورت حرفه ای صدای خود را ماندگار کنید.
برای موفقیت در این شغل مدام باید تمرین کرده و به حرف های حرفه ای ها گوش دهید. در صداگذاری، سازگاری یک مهارت بسیار ارزشمند است. اگر در انرژی، گام برداشتن، بیان، شخصیت پردازی و هماهنگی چشم و مغز و دهان ثابت باشید، آرزوی هر کارگردانی برای دست یافتن خواهید بود، زیرا شما صداپیشه ای خواهید بود که می توانند به آنها اعتماد کنند تا آنچه را که می خواهند در هر زمان و مکان ارائه دهند.
آموزش در شغل صدا پیشگی و نریشن
افراد برای ورود به این شغل راه های مختلفی دارند که در زیر به چند مورد از آنها اشاره می کنیم:
اگر قصد دارید شغل دوبلری یا صداگذاری را به صورت فریلنسری انجام بدهید، باید توجه کنید که، بعد از انتخاب مربی مناسب و دیدن آموزشهای لازم در شغل صداپیشگی و نریشن انتخاب و خرید تجهیزات مناسب بسیار حائز اهمیت است. خرید دستگاه ضبط صدا با کیفیت و میکروفن مناسب از حداقل وسایل برای شروع این کار است.
بعد از تهیه تجهیزات مناسب، صدای خود را در چند نسخه ضبط کنید. سپس در شبکه های اجتماعی با معرفی خود به عنوان بازیگر صدا و یا فردی در شغل صداپیشگی و نریشن، صدای ضبط شده خود را به اشتراک بگذارید.
وظایف صداپیشه چیست؟ صداپیشگان صدای خود را به شخصیت های انیمیشن، فیلم، تبلیغات، بازی های ویدیویی، فیلم های دوبله شده یا نمایش های تلویزیونی می دهند. آنها بیشتر کار خود را در استودیوهای ضبط انجام می دهند و معمولاً به طور مداوم کار می کنند. وظایف آنها جهت بهبود کار خود، تمرین زیاد و ورزش برای جلوگیری از آسیب تارهای صوتی است.
یکی از سوال هایی که ذهن را درگیر می کند این است که، آیا صداگذاری همان بازیگری است؟ در پاسخ باید گفت، بین صداپیشگی و بازیگری برای فیلم ها یا تولیدات تئاتر یک دنیا تفاوت وجود دارد. در حالی که هنگام انجام گویندگی یا صداگذاری تجاری از مهارت های صوتی خود استفاده می کنید، بازی در فیلم ها به حرکت بدنی احتیاج دارد.
حال اینکه بازیگری سخت تر است یا شغل صداپیشگی و نریشن؟ باید گفت که از بسیاری جهات صداپیشگی دشوارتر از اشکال معمولی بازیگری است. این به این دلیل است که شما در صداپیشگی و نریشن بیان بدن ندارید که منظور خود را با زبان بدن بیان کنید. همچنین صداپیشگی نیازی به دیده شدن در مقابل دوربین یا حضور مخاطب ندارد.
در خارج از کشور درآمد یک صداپیشه به طور متوسط ممکن است سالانه حدود 90،000 دلار باشد. سال 2021، متوسط حقوق سالانه یک بازیگر صدا در ایالات متحده سالانه 76297 دلار است. استعدادهای صوتی مستقر در صنعت معمولا درآمد شش رقمی دارد.
والت دیزنی همچنین پیمانکاران صوتی آژانس ها را استخدام می کند. به چنین پیمانکاری در هر ساعت 2645 دلار برای خدمات خود پیشنهاد می شود. در حالی که دستمزد ساعتی کارمندی که در موقعیت مشابهی کار می کند حدود 40 دلار است.
پردرآمدترین صداپیشه انیمه یکی از افسانه ترین بازیگران صدا در ژاپن است. زیرا استعداد و مهارت او قلب بسیاری را به خود جلب کرده است.
در ایران حقوق در شغل صداپیشگی و نریشن بصورت ماهانه و یا پروژه ای پرداخت می شود. در کشور نیز مزایای بسیاری برای این شغل وجود دارد.
تیم مهرگان ورک آماده پاسخگویی به سوالات شما در زمینه شغل صداپیشگی و نریشن است کافی است که با ما در ارتباط باشید.