رشته علوم کامپیوتر نوعی میان رشته است و باید آن را زیرمجموعه رشته های ریاضی و مهندسی دانست. این رشته به دلیل ارتباط میان رشته کامپیوتر و ریاضی، که هدف یافتن الگوریتم هایی برای حل مسائل در کمترین زمان و با کمترین خطا را دنبال می کند و افراد را با دید ریاضی و منطقی آموزش میدهد، تدوین و تعریف شده است.
در اینجا پنج مهارت برتر و موثر در موفقیت رشته های علوم کامپیوتر ارائه شده است:
تحصیل در رشته علوم کامپیوتر شامل شناسایی مشکل و ارائه راه حل فناورانه برای رفع آن است. این امر مستلزم داشتن مهارت های تحلیلی قوی است که به شما امکان می دهد مسئله ای را که با آن روبرو هستید درک کرده و راه حل های مختلفی را ارزیابی کنید تا بتوانید راه حل مناسب با نیازهای خود را پیدا کنید.
یکی دیگر از مهارت های کلیدی برای گرایش های رشته علوم کامپیوتر توانایی حل مسائل پیچیده به روشی سیستماتیک و منطقی است. دلیل این است که در بیشتر پروژه هایی که روی آنها کار خواهید کرد، باید مفهومی را در پیش بگیرید و آن را به واقعیت تبدیل کنید. برای انجام این کار، باید بتوانید در مورد بهترین روش اجرای پروژه فکر کنید و سپس مراحل لازم برای انجام آن را مشخص کنید.
خلاقیت همراه با حل مسئله است و این یکی دیگر از مهارت های اصلی رشته علوم کامپیوتر است که شما به آن نیاز خواهید داشت. از آنجا که دستیابی به راه حل برای مشکلات، ساده نیست، برای اطمینان از ارائه نوآورانه ترین و موثرترین راه حل ها، غالباً به فکرها و ایده های خارج از چارچوب نیاز دارید.
تفکر انتقادی مهارت مهمی است که باید در هر رشته ای به خصوص در رشته علوم کامپیوتر داشته باشید. این به این دلیل است که شما در پروژه های مختلفی کار خواهید کرد و از روش های مختلفی استفاده خواهید کرد، بنابراین دانستن اینکه از کدام روش ها استفاده کنید (و چه زمانی باید از آنها استفاده کنید) یک بخش اساسی در انجام کار است. با تفکر انتقادی، همچنین می توانید ارزیابی کنید که چرا برخی از راه حل ها موثر نیستند و برای رسیدن به رویکرد صحیح وقت صرفه جویی می کنید.
یکی از اصول اصلی در رشته علوم کامپیوتر این است که درک کنید احتمالاً قبل از موفقیت شکست خواهید خورد. این امر هیچ ارتباطی با توانایی های شما ندارد. توسعه نرم افزار شامل آزمایش عناصر مختلف کدهاست تا زمانی که شما بهترین راه حل را پیدا کنید و یاد بگیرید که در برابر ایرادات و مسائل نرم افزاری، انعطاف پذیر، مصمم و صبور باشید.
این افراد فناوری ها و قابلیت های جدیدی اختراع می کنند و اغلب این پیشرفت ها را در زمینه حل مشکلات اعمال می کنند. به طور کلی، وظایف شغلی فارغ التحصیلان رشته علوم کامپیوتر ممکن است شامل موارد زیر باشد:
تحصیل در رشته علوم کامپیوتر فرصت های کاری زیادی را فراهم می کند که در ادامه به برخی از آنها اشاره می شود. البته باید گفت که فرصت های شغلی این رشته تنها این موارد نیست و باید طیف وسیع تری را درنظر گرفت.
این شغل از مجموعه مشاغل رشته علوم کامپیوتر به طراحی و توسعه برنامه های نرم افزاری می پردازند. در واقع صاحبان این شغل باید تمامی فرایندهای لازم برای توسعه نرم افزار را پیش ببرند که شامل شناسایی نیاز، برنامه ریزی، طراحی و توسعه، آزمایش و استقرار و نگهداری نرم افزار است.
این شغل یکی دیگر از مشاغل رشته علوم کامپیوتر است که تجزیه و تحلیل و ارزیابی نیازهای کاربران به پایگاه داده اولین مرحله از کار آنهاست و توسعه برنامه هایی برای ذخیره و بازیابی اطلاعات براساس شناسایی این نیازها در مرحله بعدی قرار می گیرد. توانایی حل مسئله ویژگی مهمی است که این مدیران باید داشته باشند. همچنین باید بتوانند برای تغییرات موردنیاز برنامه های پایگاه داده برنامه ریزی کرده و راهکارهایی ارائه دهند.
ارزیابی تجهیزات سخت افزاری و نرم افزاری و تصمیم گیری برای انجام تغییرات موردنیاز آن ها با هدف افزایش کارایی از مسئولیت های تحلیلگران است. در این شغل فرد باید ارتباطات و تعاملات درستی با کارکنان سازمان برقرار کند زیرا باید سیستم به نحوی طراحی شود که مدیران و کارکنان سازمان می خواهند و باید نیازهای آنان را برطرف سازد. تحلیگر باید همیشه به تحقیق و یادگیری فناوری های جدید بپردازد.
در این شغل از مشاغل رشته علوم کامپیوتر فعالیتهای تیم برنامه نویسی و تحلیل گران پروژه مدیریت و هماهنگی می شود. همچنین به ارائه مشاوره های فنی و راه حلهایی برای افزایش بهره وری می پردازد. برخورداری از مهارتهای حل مسئله، مهارتهای ارتباطی نیرومند، توانایی شناسایی و درک نیازهای کاربران و پرداختن به مشخصات فنی از ویژگی هایی است که مدیر پروژه باید داشته باشد.
ارزیابی و طراحی ساختار فنی وب سایتها از وظایف این نقش از مجوعه نقش های رشته علوم کامپیوتر است. در دسترس بودن صفحات وب و ایجاد امکانات دانلود در مرورگرهای مختلف، بهینه سازی موتور جستجو برای افزایش بازدیدهای کاربران از سایت، به حداکثر رساندن ترافیک از جمله کارهای توسعه دهنده وب است. داشتن خلاقیت و طراحی وبسایت در راستای پاسخ به نیازهای کاربران در پیشبرد این شغل تاثیر زیادی دارد.
سر فصل دروس رشته علوم کامپیوتر در مقطع کارشناسی به شرح زیر است:
دروس عمومی رشته علوم کامپیوتر |
دروس مشترک پایه رشته علوم کامپیوتر |
دو درس ازدروس مبانی نظری اسلام ادبیات فارسی یک درس از دروس اخلاق اسلامی زبان عمومی یک درس از دروس انقلاب اسلامی تربیت بدنی 1 و 2 یک درس از دروس تاریخ وتمدن اسلامی یک درس از دروس آشنایی با منابع اسلامی |
ریاضی عمومی معادلات دیفرانسیل مباني کامپيوتر و برنامه نويسي
|
دروس الزامی مشترک رشته علوم کامپیوتر |
دروس الزامی رشته علوم کامپیوتر |
مباني علوم رياضي مباني ماتريس ها و جبر خطي مباني آناليز رياضي مباني آناليز عددي مباني احتمال |
مبانی نظریه محاسبه مبانی ترکیبیات مباني جبر ساختمان داده ها و الگوریتم ها برنامه سازی پیشرفته جبر خظی عددی اصول سیستم های عامل اصول سیستم های کامپیوتری مباني منطق و نظريه مجموعه ها |
دروس انتخابی رشته علوم کامپیوتر |
دروس اختیاری رشته علوم کامپیوتر |
آنالیز عددی بهینه سازی خطی طراحی و تحلیل الگوریتم ها بهینه سای غیر خطی کامپایلر نظریه محاسبه مباحثی در علوم کامپیوتر پایگاه داده ها |
منطق مدارهاي منطقي نظريه کدگذاري بهينه سازی ترکيبياتي آناليز عددي نرم افزار رياضي بهينه سازي پويا زبان هاي برنامه سازي شبيه سازي کامپيوتري طراحي هندسي کامپيوتري شبکه هاي کامپيوتري گرافيک کامپيوتري هوش مصنوعي اصول طراحي نرم افزار ريزپردازنده 1 پروژه کارشناسي علوم کامپيوتر |
محاسبات علمی، نظریه الگوریتمها، سختافزار و سیستمهای اطلاعاتی چهار گرایش مقطع کارشناسی ارشد رشته علوم کامپیوتر هستند. لازم به ذکر است که فارغ التحصیلان تمامی رشته ها، امکان تحصیل در این رشته را در مقطع دکتری دارند.
گرایش های نظریه محاسبه، نظریه سیستم ها، محاسبات نرم و هوش مصنوعی، محاسبات علمی و زبان های رسمی و روش های صوری گرایش های دوره دکترای رشته علوم کامپیوتر هستند.
دانشجویان رشته علوم کامپیوتر در مقایسه با مهندسی کامپیوتر نیازی به گذراندن دروس آزمایشگاهی ندارند و دروس بیشتر تئوری و تحقیق محور است.
رشته علوم کامپیوتر |
رشته مهندسی کامپیوتر |
|
|
شاید بتوان گفت موقعیتهای شغلی مشابه مهندسی نرم افزار برای این رشته نیز وجود دارد. با این حال، رشته علوم کامپیوتر به ترتیب مدیر ان پروژههای گوناگون نرم افزاری می پردازد و برای همین دروس مدیریتی را نیز می گذرانند. ارائه راه حل مسائل، تقسیم الگوریتم ها در میان مهندسین نرم افزار و مدیریت انجام کارها بر عهده فارغ التحصیل علوم کامپیوتر است.
در ادامه به برخی از فرصت های شغلی رشته علوم کامپیوتر اشاره شده است:
میزان درآمد افراد در این رشته به میزان قابل توجهی به توانایی رهبری و مدیریت افراد، توانایی انجام کارهای تیمی، مهارت های برقراری تعاملات، میزان تسلط بر مباحث داده کاوی و توانایی حل مسائل و مشکلات سازمان بستگی دارد.
در این میان برخی فارغ التحصیلان رشته علوم کامپیوتر به دنبال استخدام در سازمان ها و شرکت های نرم افزاری هستند که میزان مشخصی از حقوق برای آن ها قابل پیش بینی است اما برخی می خواهند با تاسیس شرکت خود به درآمدهای نسبتا بالاتری دست پیدا کنند.
تیم مهرگان ورک به جمع آوری و ارائه اطلاعات جامع و دقیقی در مورد انواع رشته های دانشگاهی می پردازد و در تلاش است تا بتواند بهترین خدمات را برای شما عزیزان فراهم کند تا با خواندن این مطالب به سوالات خود پاسخ دهید. همچنین در صورتی که سوال و یا ابهامی دارید که بی پاسخ است حتما با کارشناسان و مشاوران این موسسه تماس بگیرید.